Vakantie in Italie

Abruzzo

Abruzzo (De Abruzzen) is een onaangetaste en bijzondere regio die bestaat uit veel oude stadjes. Daarnaast zal je overweldigt worden door de natuur en onverwachte cultuur. Er is weinig gemoderniseerd en het toerisme is onderontwikkeld, wat deze stad zo mooi maakt. Behalve aan de kust is er wat aan het toerisme gedaan.

Midden in Italië

Deze regio ligt in het midden van Italië aan de Adriatische Zee. In het zuiden grenst Abruzzo aan Molise, in het Noorden aan Le Marche en in het westen aan Lazio en de Apenijnen. Mooie steden om te bezoeken zijn Teramo, Lanciano, L’Aquila, Chieti, Sulmona, Atri en Vasto. De bergdorpen zijn uw bezoek ook waard, deze zijn betoverend, schitterend en authentiek.

Hoofdstad

L’Aquila is de hoofdstad van Abruzzo. Het ligt dicht bij de Gran Sasso, die vele uitgezette wandelpaden en de beste skipistes van Midden-Italië biedt.
Er zijn in L’Aquila vier provincies, die genoemd zijn naar hun hoofdsteden namelijk L’Aquila, Teramo, Chieti en Pescara. Ongeveer een derde van Nederland is de oppervlakte van Abruzzo. Het gebiedt is dunbevolkt, het bestaat maar uit 1,3 miljoen inwoners.

De regio is natuurschoon en er zijn vele meren en stuwmeren (zoals  de Meren van Barrea, Bomba en Campotosto). Een groot nationaal park is Parco Nazionale d’Abruzzo, daar leven nog de bruine beren. 30% van dit gebied is een beschermd natuurgebied. Dit komt omdat er rijk is aan unieke flora en fauna en het park bestaat uit enorme uitgestrekte bossen.