Vakantie in Italie

Campania

Campania is ligt in Zuid-Italië onder Rome. Het grenst in het noordwesten aan Lazio, in het zuidoosten aan Basilicata, in het oosten aan Puglia, in het westen aan de Tyrreense Zee en in het noorden van Molise. Napels is de hoofdstad van deze regio.

Campania wordt ook wel de mezzogiorno genoemd en is minder rijk dan het noorden. Er is wel veel rijkdom aan historie en natuur. In deze streek moet u geweest zijn, want de unieke sfeer wilt u niet missen.

6 miljoen inwoners

Dit deel van Italië bestaat uit ongeveer 6 miljoen inwoners die opgedeeld zijn in vijf provincies: Benevento, Napels, Avellino, Caserta en Salerno. Ook de eilanden Ischia en Capri kent Campania. Bekend is ook de vulkaan Vesuvius.

Voor de Romeinse tijd kwamen de Grieken al graag naar Campania. De naam is dan ook afgeleid van het Latijn. Campania Felix betekent gelukkig landschap.

In de stad van Poseidon, Paestum (bij Agripoli) kun je de best bewaarde Griekse overblijfselen treffen. De prachtige tempels uit de 6e eeuw voor Christus zijn hier te vinden (die van Hera, Ceres en Neptunus).

Romeinen en Campania

Er zijn veel steden gesticht door de Romeinen in Campania. Er vinden zelfs nog steeds opgravingen plaats in de beroemdste stad Pompei. Deze werd in de 17e eeuw  herontdekt. In deze stad krijg je een goed en fascinerend beeld van hoe de Romeinen leefden.
Benevento en Santa Maria Capua zijn ook prachtige steden met vele Romeinse overblijfselen.