Vakantie in Italie

Emilia-Romagna

In Noord-Italië ligt de regio Emilia-Romagna. Deze regio grenst in het noorden aan de rivier de Po, in het zuiden aan de Apennijnen en in het oosten aan de Adriatische Zee. Het grenst aan Liguria, Le Marche, Piemonte, Toscane, Veneto, de zelfstandige republiek San Marino en Lombardije. De Povlakte beschikt over bijna de helft van dit gebied, daardoor is dit een van de vlakste regio’s van Italië.

De naam Emilia-Romagna kreeg de regio door de bezetting van de Romeinse troepen nadat zij de historische regio’s Emilia en Romagna hadden samengevoegd. De belangrijkste stad, wat ook gelijk de hoofdstad van dit gebied is heet Bologna.

Vlakke deal van Emilia-Romagna

In het vlakke deel van Emilia-Romagna leven de meeste mensen, verder in de regio is het ook dichtbevolkt. Dit komt omdat deze regio bekend staat als een van de beste regio’s van Italië om in te wonen en omdat het een rijk gebied is. De keuken staat ook bekend als een van de beste en meest karakteristieke.

Nederlanders en ook Italianen zijn erg gedoeld op de stranden van Emilia-Romagna. Zo zijn er tussen Comacchio en de grens met Le Marche ongeveer 30 veel bezochte plaatsen waar je kunt genieten van het heerlijke klimaat. De bekendste zijn Cervia, Rimini, Milano Marittima, Cattolica, Cesenatico en Riccione. Zij hebben bijna allemaal een blauwe vlag wat staat voor de schoonheid van helder zwemwater en de stranden.

Mooie andere Steden

Wat ook vooral de moeite waard is zijn deze mooie steden: Modena, Parma, Ferrara, Bologna en Ravenna (met haar beroemde mozaïeken).

Je kunt ook het wereldberoemde circuit van Imola vinden in Emilia Romagna. Verder ligt er in het zuiden het ministaat San Marino.