Vakantie in Italie

Lazio

Lazio is een regio die in het midden van Italië ligt, het hoort niet echt bij het zuiden of het noorden. Het naastliggende regio’s zijn Toscane, Abruzzo, Campania, Umbria, Molise en de Tyrreense Zee. Rome is de hoofdstad van dit gebied, van Italië en van de gehele katholieke wereld. De vijf provincies zijn Frosinone, Rieti, Rome, Latina en Viterbo.

Rome speelt een grote rol in het belangrijke gebied Lazio als je kijkt naar de geschiedenis, kunst, archeologie, religie, architectuur en cultuur in het algemeen. Er is meer in Lazio te zien als alleen Rome. Er zijn nog  honderden monumenten, kerken, abdijen en andere bezienswaardigheden over de regio verspreid. De mooiste plaatsen zijn de Castelli Romani en het beroemde Tivoli.

Latijnen / Lazio

Van het oude volk de Latijnen komt de naam Lazio. Het is de bakermat van de Latijns taal en alle Romaanse talen. De Etrusken hadden veel invloed op Lazio. Er zijn hiervan nog veel restanten te vinden aan de grens van Toscane en Umbria.
Er volgden en beroemde tijd van de Romeinen. Lazo maakte vanaf de middeleeuwen deel uit van de Kerkelijke Staat tot in de 19e eeuw, de Paus was aan het hoofd.

Lazio was een van de laatste regio’s die onderdeel werden van de eenwording in Italië in 1860. Rome werd 10 jaar later de hoofdstad in plaats van Turijn.

Bij kampeerders zijn er een aantal meren in Lazio populair namelijk Lago di Vico, Lago di Bolsena en Lago di Bracciano). Bracciano is een erg gezellig dorp die ook leuk is om te bezoeken op uw vakantie.