Vakantie in Italie

Le Marche

Le Marche (De Marken) ligt in het midden van Italië aan de Adriatische Zee. Het grenst in het westen aan Toscane en Umbria, in het zuidoosten aan Abruzzo en Lazio en in het noorden aan de republiek San Marino en Emilia-Romagna. Belangrijke steden zijn Urbino, Persaro, Ascoli Piceno en Ancona wat overigens de hoofdstad is.

In het westen van Le Marche vind je de bergketen van de Apenijnen. in de provincie Ascoli Piceno ligt De Monte Vettore (2476 m) dit is de hoogste top van het gebied. Het maakt een deel uit van het nationale park Monti Sibillini. In de winter kan daar geskied worden en in de zomer kun je er prachtige wandelingen maken.
De grote vlakte, de Piano Grande, ligt midden tussen de besneeuwde toppen. Duizenden bloemen staan hier in het voorjaar in de bloei. Dit prachtige beeld mag je niet missen.

Le Marche heeft een lange geschiedenis van veldslagen, van het land wat bewerkt werd door de boeren, van rijke kasteelheren en van veel handwerkslieden met hun ambachten. Het keramiek uit Le Marche is ook erg bijzonder en beroemd.

19e Eeuw Le Marche

Le Marche werd eerst bewoond door de Piceni en de Senonische Galliërs, later door de Romeinen.  Italië wordt via de kustlijn verbonden met Le Marche door een spoorlijn die in de 19e eeuw werd aangelegd. Hiervoor was de regio alleen maar bereikbaar via wandelingen over de bergen.

De kleinschaligheid brengt veel rust met zich mee. Op deze manier kunt u goed genieten van al het moois. Cultuur en bezienswaardigheden (kastelen, kloosters, abdijen, palazzi, kerken en musea) zijn in alle dropjes  te vinden.

De inwoners van Le Marche lijken op het eerste gezicht bescheiden of verlegen, maar wanneer u op een leuke manier contact met hen legt zal er veel loskomen. Zij zullen er alles aan doen om u op de beste en een vrolijke manier te behandelen.