Vakantie in Italie

Puglia

De regio Puglia vormt de hak van de laars op de kaart van Italië. Het ligt dus in het zuid-oosten. In de geschiedenis hebben veel volkeren invloed gehad op deze regio. Hierdoor zijn er vele bezienswaardigheden die u kunt bezichtigen.

De Grieken leefden in deze regio voor de Romeinen. Helaas is hier minder van terug te vinden dan op Sicilia. Veel kerken met Byzantijnse en Arabische invloeden kunt u hier nog wel vinden.

Het beroemde Castel del Monte ontstond in 1240. Het is een achthoekig kasteel en is te vinden op een heuvel ten zuiden van Andria. Dit kasteel staat zelfs afgebeeld op de Italiaanse 1 eurocent, zo beroemd en bekend is het!

De stad Lecce wordt Barokke FLorence genoemd. Deze stad beschikt over een 17de eeuwse stijl en is een van de mooiste baroksteden.
Alberobelo is een plaatsje die bekend staat om zijn trulli. Het ligt iets ten zuidwesten van de hoofdstad Bari. De bekendheid is ontstaan door de bijzondere witte ronde huizen met hun kegelvormige daken. Martina Fanca en Locoronto zijn ook van die prachtige, echte Griekste stadjes waar u ook trulli kunt vinden. De trulli bestond al voor de Romeinse tijd, maar hou oud zij echt zijn dat weet niemand.

Strandvakanties in Puglia

In deze regio ligt in totaal 800 km strand. Dat betekend genoeg plek om te genieten van het warme klimaat en om tot rust te komen. Op twee plekken is de Adriatische kust vooral interessant namelijk bij het schiereiland van Gargano en in het zuiden bij Otranto. De zandstranden tussen Santa Maria DI Leuca en Otranto zijn prachtig en een echte aanrader!

De Adriatische kust is na mening van velen op haar allermooist in het nationaal park Gargano. Op Peschici, Vieste en Mattinata zijn gezellige bladplaatsen te vinden. Verder is het park bezaaid met rotsen en grotten. Wat ook een mooie badplaats is, is Gallipoli aan de Ionische Zee. Veel vakantiegangers bezoeken deze prachtige plek, zodat zij het ultieme uit hun vakantie kunnen halen. Verder is de kust bij de Gold van Taranto erg rustig.