Vakantie in Italie

Reizen naar Italie

Er zijn veel verschillende mogelijkheden om te overnachten op uw vakantie bijvoorbeeld op een camping, in een vakantievilla, in een appartement, bij een bed-and-breakfast, in een hotel, in een vakantiehuis of bij een agriturismo. U kunt zelf kiezen wat het beste bij u ideale vakantiebeeld past.

Autovakanties

U kunt Italië gemakkelijk bereiken met de auto. Een auto is op uw vakantie ook erg handig, er zijn veel wegen en zo kunt u op de snelste en gemakkelijkste manier naar uw bestemming reizen. U kunt met de auto via het Oostenrijk reizen, maar als u naar het noorden van Italië gaat dan is het handiger om via Duitsland en Zwitserland te reizen. Via allebei de routes bent u verplicht om een vignet te kopen. Het is verstandig om te overnachten wanneer uw bestemming meer in het zuiden ligt.

Tol betaling Italië

Er zal ook tol betaald moeten worden via contant geld of met een creditcard op de autosnelwegen, deze bedragen zullen niet erg hoog oplopen. Er is in Zwitserland, in Oosterijk en in Duitsland minder mogelijkheid om LPG te tanken. Let op, in Italië is er veel meer mogelijkheid om LPG te tanken maar die tankstations worden aangeduid met GPL.

Vliegreizen

Als u ver in het zuiden op vakantie gaat is het handiger om met het vliegtuig te gaan en daar een auto te huren. Er zijn veel bestemmingen en internationale vliegvelden in Italië, elke provincie beschikt erover. Vanuit Nederland zijn er genoeg goedkope vliegmaatschappijen. Vergelijk goed de kosten van de brandstof en tol met uw vliegticket(s), onthoudt dat u met het vliegtuig sneller bij uw bestemming bent, voor de voordeligste reis.
Er is bij elk vliegveld wel een autoverhuur bedrijf aanwezig. Wij helpen u graag bij het uitzoeken voor een voordelige en betrouwbare huurauto.

Treinreizen Italië

Een treinreis richting Italië is ook mogelijk.  Er 2 zijn mogelijkheden namelijk een nachttrein pakken vanaf Rotterdam, Utrecht, Maastricht of Amsterdam (deze reizen via Parijs). Wanneer u om 19:00 vertrekt komt u de volgende ochtend uitgerust aan in Milaan, Turijn, Bologna, Florence, Rome, Verona of Venetië. Deze optie is zeer betaalbaar. De 2e mogelijkheid is om een autoslaaptrein te nemen, deze optie is wellicht duurder. Het is alleen mogelijk om vanaf Düsseldorf of Den Bosch te vertrekken en de trein stopt alleen bij Livorno en Bologna.

De meeste mensen verwachten niet dat er een goede mogelijkheid is aan openbaar vervoer in Italië, maar het is meer georganiseerd dan u denkt. Wanneer er geen stakingen zijn is er een goede verbindingen voor bussen en treinen. Het busnetwerk heeft een goede aansluiting en is uitgebreid. In de grote steden is er zelfs een mogelijkheid om met de metro te reizen. De treinreizen zijn in Italië veel goedkoper als in Nederland. Er zijn daar vier verschillende treinen namelijk de diretto (intercity met veel stops), de Eurostar (hsl), de rapido (intercity met weinig stops) en de treno locale (stoptrein). Op bijna alle trajecten is er een mogelijkheid tot de intercity of de stoptrein.