Vakantie in Italie

Sicilië

Sicilië is een eiland die tussen het zuiden van Italië en de Noord-Afrikaanse kust. Als je op de kaart kijkt is dit eiland de bal die door de laars van Italië wordt weggetrapt.

Vele volkeren hebben geleefd op dit eiland, het heeft een grote geschiedenis. Dit komt vooral door haar ligging. Zo leefden eerst de Sikanoi hier, later de Sikeloi en de Phoeniciërs samen met de Grieken. De Romeinse keizers hebben nog geregeerd over het eiland, als volgt de Feniciërs, daarna de Byzantijnen en als laatst de Arabieren. Verder hebben de Spanjaarden en Noormannen, Duitsers, Italianen en Fransen het eiland nog overheerst.

Sicilië Mafia

Het Siciliaanse volk heeft van nature al wantrouwen in de overheid. Dit komt waarschijnlijk door alle overheersingen. De Italiaanse regering zal nooit steun krijgen van Sicilië, zelfs niet bij de bestrijding van de mafia.
Het is dus onverstandig en ongepast om met onbekende Sicilianen te praten over ‘La Cosa Nostra’. Verder zal u als toerist hier weinig van merken.
Sinds kort is er een Mafia museum in Corleone voor de liefhebbers.

Dat dit eiland de herkomst plaats is van de mafia is heeft gelukkig geen invloed gehad op de cultuur en de natuur. De inwoners van Sicilië zijn gastvrij en vriendelijk, maar niet erg punctueel. Wees dus duidelijk wanneer u een afspraak met hen maakt.