Vakantie in Italie

Toscane

In centraal Italië ligt de regio Toscane. In het oosten grenst het aan Umbria, in het zuiden aan Lazio, in het noorden aan Ligurië en Emilia-Romagna en in het westen aan de Tyrreense Zee. Florence is de hoofdstad van Toscane.

De heuvelachtige natuur in Toscane is prachtig, het is uniek hoe schoon het daar nog is. Toscane wordt dan ook beschouwd tot een van de mooiste delen van Italië, het heeft 120 natuurreservaten. Niet alleen door de natuur wordt dit gebied beschouwd tot een van de mooiste delen van Italië, maar ook de cultuur werkt hier aan mee. De vele historische steden liggen in Pisa, San Gimignano, Florence, Lucca, Siena en Volterra. Wilt u in dit schiterende gebied uw vakantie vieren in een vakantiehuis of recreatiewoning kijk dan eens op Unieke vakantiehuizen Italie. Dus bent u op zoek naar  vakantiehuis in Toscane?  Vakantiehuizen Italie  heeft er ruim 1800 op de site staan met een gemiddelde score van 8.4 en prijzen die variëren in prijs van 201 tot € 10799 per week is er altijd een vakantiehuis voor u te vinden.

Toscane renaissance

De oorsprong van de renaissance (de Italiaanse) was in de 14e eeuw in Toscane. Er ontstond een literaire traditie met als voormannen Petrarca, Dante Alighieri, Machiavellie en Boccaccio.
Het toenmalige Groothertogdom Toscane maakt een echte bloeitijd door, dit kwam ook dor de Medici familie. Er zijn nog verschillende unieke, artistieke erfgoederen waaruit Toscane bestaat zoals architectuur, literatuur, schilderkunst, beeldhouwkunst en kathedralen. Deze albekende kunstschatten zijn te vinden in meerdere musea in verschillende steden.
Kunst en cultuur is in deze regio erg indrukwekkend. De oude stijl van vroeger is goed terug te zien.

Bekend zijn ook de wijnen van Toscane vooral de Morellino di Scansano, Brunelo di Montalcino en Chianti. Maar velen vinden Vino Nobile di Montepulciano de beste wijn van Toscana. Als wijnliefhebber moet je deze geproefd hebben!

In Toscane zijn erg veel leuke stadjes en dorpjes allemaal met hun eigen charme, het geeft een gevoel van een ontdekkingsreis als je vanuit je vakantiehuis op  verkenning gaat in plaatsen als Florence, Siena, Lucca, Pisa, San Gimignano, Montepulciano, Montalcino en Monteriggioni, Cortona, Volterra, Viareggio, Grosseto, Pistoia, Pienza, Livorno en Arezzo

Stedentrips Italie – Toscane

Stedentrip naar Florence.

Florence is de prachtige hoofdstad van Toscane en zeker een stedentrip waard. De stad heeft een druk en levendig centrum en als u hier doorrheen wandelt word u direct bevangen door de typische Italiaanse sfeer. Wie kent er niet de namen Michelangelo, Leonardo da Vinci, Botticelli en Dante? Allemaal hebben ze Florence verfraaid en door de eeuwen heen zij schitterende uitstraling gegeven.

Dwalend door het centrum komt u langs talloze restaurantjes en terrasjes waar u kunt genieten van de heerlijke italiaanse gerechten en wijnen. Natuurlijk staat een bezoek aan een van de vele musea's op het programma en het bezichtigen van de David van Michelangelo en de Ponte Vecchio mag ook niet ontbreken tijdens uw citytrip in Florence. Bekijk de stad vanaf De Duomo voor een schitterend uitzicht en vergeet niet s'avonds de bruggen over de Arno te gaan bekijken die er dan een sprookjesachtig uitzien

Het centrum is vrij compact en alle bezienswaardigheden ligt dicht bij elkaar zodat u te voet op de meeste plaatsen eenvoudig kunt komen en ook de winkelfanaten komen hier prima aan hun trekken. En bent u het wandelen op een gegeven moment beu dan is een citytrip met de bekende bussen een uitkomst lekker achterover leunend genieten van al het mooie dat Florence te bieden hee