Vakantie in Italie

Umbria

Umbria wordt ook wel het land van de heilige Fransiscus van Assisi genoemd. Dat dit gebied over een rijke cultuurgeschiedenis beschikt is goed terug te zien aan de oude ommuurde stadjes op de heuvels met veel steile straatjes. Umbria het 'groene hart van Italia'. De Umbrische steden, ontsnapt aan de voortschrijdende vooruitgang, bezitten fantastische kunstschatten. Op veel plaatsen herinneren deze aan de meer dan 50 heiligen die Umbria heeft voortgebracht.
De indrukwekkende erfenis die achter is gebleven in Umbria qua architectuur en kunst is door de Etrusken, later door de Romeinen en uiteindelijk  door de Umbriërs zelf in een zeer goede staat gehouden.

De Umbriërs hechten veel waarde aan tradities. Zo heeft elke stad in Umbria zijn eigen traditie en plaatselijke gewoontes. Op elk plein en in elke kerk wordt u geïnformeerd over de geschiedenis van Umbria. De tradities uit het verleden worden door de inwoners steeds opnieuw beleefd.

Zoekt u een vakantiehuis in Umbrië? De 370 vakantiehuizen in Umbrië op Vakantiehuizen-Italie.nl scoren gemiddeld een 8.5 uit 10, gebaseerd op 629 beoordelingen.
De vanafprijzen voor een vakantiehuis in Umbrië variëren van 215 tot € 4280 per week.

Vakantiehuizen Umbrië

Umbrië ligt in het midden van Italië en is de enige regio van Italië die niet aan zee ligt. Het landschap is betoverend en uw goed ingerichte vakantiewoning, vakantievilla, agriturismo, fattoria, borgo, podere of landhuis in Umbrië geeft u het gevoel in een film te zijn beland.

Umbria geheimen

De geheimen van het weven, het land en het bewerken van het metaal en de kunst van kantklossen wordt van generatie op generatie doorgegeven. Zo zijn er veel musea in Umbria waar u oude kunstenwerken kunt bezichtigen zoals schilderijverzamelingen.

Umbria werd ontdekt door de Toscaneliefhebbers, maar daarvoor kwamen de toeristen naar dit gebied voor de religieuze geschiedenis. Er zijn al meet dan 50 heiligen in deze streek voortgebracht.
De patroonheilige van Italië, San Francesco of ook wel Franciscus van Assisi, is hier geboren.

Wat Umbria zo mooi maakt is zijn rijkdom aan cultuur. Er zijn vele leuke pleintjes, eeuwenoude kerken, Benedictijner kloosters en betoverende musea. Dit maakt het gebied zo aantrekkelijk voor toeristen, de cultuur geeft energie met zich mee!

Er worden in de zomermaanden veel Saga’s gehouden, dit zijn dorpsfeesten. Deze feesten duren meerdere dagen en worden gehouden omdat zij trots zijn op hun lokale specialiteit, bijvoorbeeld om hun truffels of kastanjes.